Thursday, June 10, 2010

WAAHH, SEGARR, INDAAHH...

Wahh, rse mcm dah lme da tidak memberi post di laman ini,
bukannye ape, bussy sgt dgn study , smpai dah lupe ttg this blogspot.com.
hmm, bkannye nk citer pnjang,
cumee, nk cite sikit yang hidup aku sudah bahagie !
nk tahu knape?
ini disebabkan KTMP ! long formnye ialah KAKI TEATER MUDA PUTRAJAYA .
sjak aku involve dlm bnde nieh, aku rse mcm sume msalah yang aku alami hari demi hari, aku rse boleh hilang macam itu saja,
KTMP, ini adlah satu produksi TEATER.
teater yang mmbuatkan org sedih,
teater yang mmbuatkan org geli hati,
didalam prasaan itulah aku rse mcm teater itu indah dan menarik minat aku untuk brlakon,
nk tau knpe aku ckp mcm itu,
begini ceritanya,

Mase first event kteorang iaitu MALAM PUISI DAN LAGU 'ANDAI ADA HARI ESOK' aku hanya mnjadi Crew ligthing bersama dua lagi sahabatku iaitu Izzudin dan Muaz Black.
Aku brfikir sejenak, aku mrenung sejenak sambil melihat aksi rakan² produksi ku yang laen berlakon dan berpuisi dengan lagaknya,
aku berminat ! lalu , dlm diam² aku mngajak izuddin untuk brlakon skali..
Izuddin menjawab, YA ! dan aku gembira..
aku mrasakan bahawa Teater ini seronok kerana itulah aku berminat ......
????????????????????????
kejap, pning*
okey,
Refreshing back.
hm,
oke, mse ptg sblum show , mse tgh mnjamu selera, aku dengan penuh minatnya bertanya kepada pengarahku yang Genius lagi macho dgn selendangya berwarne ntah (lupe..hihi) iaitu YUSRIKA BIN BAHAR, lalu aku bertanya bahawa aku brminat dngan berlakon,
Abg Yus, mndengar dan mngatakan THEN ????
oke, aku sabar dengan penuh lgi prasaan minat,
aku bertanya lagi,
Saye nk brlakon jugak bang,
Die hanya mngatakan, ' kalau kamu nk brlakon kamu kna hadir sesi latihan, kna brkorban, disamping kamu kne brfikir ttg plajaran kamu juga'
aku brfikir sejenak.......hmmmmm, boleh ke aku handle sume bnda tuh, brkorban mase ,fikir psal plajaran.....................................
Oke abg , saye boleh !
abg Yus tidak mnghiraukan lalu mnjamah nasik nye, berkuah kari, berlauk ayam disamping keropok .
hmm,
Aku bersa sungguh gmbira,
pada malam puisi itu,
walaupun aku hanya sbgai crew ligthing aku juga berasa nervous sama juga sperti rakan²ku yang len, yang hndak brlakon.. misi kami adalah untuk menjayakan mlam puisi tersebut....
aku mngaku, yang aku ade tersalah atau trlmbat mnutup atau mmbuka lampu dlm sebuah babak, aku sudah lupa...
forgive me, saye budak bru blajar....
hmmm, hihihihi.
akhirnya kami berjaya melaksanakan malam puisi itu,
butt....
abg Yus ckp,
he still win the deal,
yela,
mgkin ade sikit kesalahan daripade kami.

_________________________________________________________________

setelah beberapa mnggu KTMP mndiamkan diri,
tercipta sebuah skrip 'SEKETSA KAMPUNG AMAN' yang berkisarkan ttg kehidupan sesebuah kampung, yang menpunyai pelbagai kaum, seperti MELAYU, INDIA dan CHINA ! (salam 1 malaysia). Skrip ini dicipta khas oleh YUSRIKA BIN BAHAR,

setelah , itu..
kami mmbuat lagi satu perjumpaan,
.................................................................
hmm, pada hari itulah...
aku dpat mnjadi pelakon dng watakku Pak Derus,
sbnarnye aku langsung tidak sangka dengan apa yg abg Yus kasi kepda ku,
mgkin beliau telah dgr isi hatiku?
hmm,
aku dengan penuh smngatnye,
brlatih watak itu,
watak PAK DERUS.
Pak Derus ialah seorang Pak Cik tua,
berumur 59 tahun,
yang mmpunyai ramai anak,
tetapi yang tinggal dengannya sekarang hanya anaknya, NAIM(azim) dan isteri kesayangannye,
Maryam(shahirah).
anak-anak Derus yg lain sume dah habis blaja dah ade yg sudah brumah tangge,
Pak Derus ialah seorang polis pencen,
yang terlalu ingin belaian kasih dripde isterinya ketika Naim sudah berangkat ke sekola,
Derus mmpunyai sebatang tongkat dan sebuah basikal yang sudah berumur...
Pak Derus ini gatal ! mcm saye kte tdi die hanya mahu belaian kasih dripade isterinya,
YAM,
hmm, die seorang yang boleh mnyelesaikan segala hal dah masalah di kampungnya,
disamping mngambil brat tentang anak² muda dikampung itu,

Hm, namun begitu,
aku cuba untuk mndalami watak Pak Derus ini,
hmmmmmm...
SESI LATIHAN,
sesi ini sungguh pnat,
mane x nye,
dripade pagi hingga ke malam.
hmm,
tpi aku melalui itu semua dgn pnuh rela,
tpi kalaw nk cite psal sesi latihan,
mmgg.. panjang,
tapi guys,
aku seronok dengan ape yang kite dah berlatih,
walaupun pnat,
kite gembira bersama,
Aku syang korang sume...
Akhirnya, sudah tiba masanya hari SHOW !
aku nervous dan risau,
kerana ini kali pertama aku brlakon depan org ramai,
org yang x dikenali wajahnya, isi hati nya dan perangainya...
sebelum setiap kali show,
kami akan mmbuat satu Warm up !
dan kami diratahkan kate² smngat dripade abg kami iaitu SHAMIL AZMIM,
i love u bro,
hmmm,
kami brasa lega sdikit,,.
well,
ITS SHOW TIME !
hmm, aku berasa lega sangat !
kerana Show yg pertama ada rmai org yg gelak dengan persmbahanku bersama, shahirah,
aku bersa gembira sangat...
hari kedua pun begitu,
tetapi apabila smpai hari ketiga pada babak 7.
aku ada terlupa skrip , WHOOOOOOPS, tapi naseb baiklah ade Senah( frisha), yang cover aku,
thnx kawan.
im sorry for everythings guys,
i love u all till. death.
sebelum aku tamatkan posting slot ini,
aku nk mngucapkan GUDLUCK pada gituarist,annoying boy, dan rakan kita iaitu SYUKRI NAUFAL !
i love you brother (sound gay right ?)
hmm,
bukannye ape, syuk nie, dah berangkat ke SABAH !
hmm, rmai org nanges,
tpi esoknya aku tidak dpt mnghantarmu ke airport,
sorry syukri,
aku doakan ko bahagia kt sbah,
aku sentiasa doakan ko,......
hmm,
AKU SAYANG KTMP,

oleh; budak yang gembira.



1 comment: